The illuminati

Selesai dtonton
filem angels and demon...
filem yang dibikin berdasarkan fakta dan sains..

Cerita ‘Angels & Demons’ pula, yang berkisarkan misi Robert dan Vittoria melawan masa demi menyelamatkan bandaraya Vatican (sekaligus landasan utama agama Kristian) daripada musnah disebabkan bom Illuminati, cukup mudah untuk dijadikan sebuah ‘movie’ yang laju, yang menambat minda selama satu setengah jam.

Dalam konteks ‘Angels & Demons’, konon-kononnya Illuminati ini masih ada dan merancang pembalasan dendam secara besar-besaran terhadap dunia Kristian kerana kekejaman-kekejaman silam, di mana ahli disyaki Illuminati telah diberkas dan dibasmi secara beramai-ramai seperti haiwan perosak.Golongan ini juga memisahkan sains dengan agama kristian (ala-ala sekular)

The fact:
Illuminati still control the world.The Illuminati believe that to control the media is to control the public. This is one of their stated agendas. Remember, finances, media, law, government and education are the areas they targeted as being the best to dominate society. How do they do this? They don't go to a film producer and say, "Oh, by the way, we're Illuminati members and we want you to make a movie that promotes our agenda". (Remember, they aren't stupid, either). Instead, they will form a small investment corporation that funds movies with ideas that they like. They quietly hire actors, producers, directors and scripts, but they never mention their affiliation publicly or why they are doing this. Since the Illuminati cannot reject their existance, they put their agenda in movies, TV shows and games so our brain filters it out as sci-fiction.

Note: Walt Disney is used to manipulate / program children.

One question to ask yourself: Why is there a pyramid on the dollar bill when there are no pyramids in America? Figure it out.

For those who do not know who the Illuminati are:

The Illuminati are the top players on the International playground, basically belonging to the
thirteen of the wealthiest families in the world, and they are the men who really rule the world from behind the scenes (yes, they are mostly men, with a few exceptions). They are the REAL Decision Makers, who make up the rules for presidents and governments to follow, and they are often held from public scrutiny, as their action can't stand being scrutinized. They are connected by bloodlines going back thousands and thousands of years in time, and they are very careful with keeping those bloodlines as pure as possible from generation to generation. The only way to do so is by interbreeding. That is why you so often see royalties marry royalties, for example. Their parents decide whom to marry.

malah,pemimpin us,barack obama mungkin salah satu drpd mereka,if u don't believe,google youtube,i don't ask u to believe,but there's a lot of things to ponder..
kalau perasan simbol2 illuminati sdh berleluasa dlm filem2 barat,cthnye, hackers(1995),halloweentown (1998),Tom Raider (2005)
dan yg paling obvious kartun simpson...


Salam Maal Hijrah[KI Best!!]

Hujung maghrib ini..
17 disember 2009...
lembaran lama tertutup tirainya
Moga lakaran sebelumnya memberi sejuta makna

Ampun kpd kekasih jika terlalai,terlupa..
pada tanggungjwb dan perintahnya..
Terima Kasih kerana beri aku nafas utk merasa nikmatnya dunia..

Terima kasih pd mak abah ats kasih sayang dan pengorbanannya...
Untuk kekhilafan yg ada,maaf dipinta...

Untuk sejuta pengalaman dan pengetahuan yg kutimba..

terima kasih buat teman-teman suka-duka
terima kasih buat pensyarah-pensyarah
terima kasih buat sekretariat khemah ibadah
terima kasih buat ajk lim
terima kasih buat pnp h4i (buffday surprise-korng mmg terbaek!!)
terima kasih buat pnp icfc
terima kasih buat sahabat seusrah

terima kasih atas semua kenangan yg dikongsi bersama...


Salam Maal Hijrah semua...
Kenangan Khemah Ibadah 09

10 Most Influential People-Proud to be Muslim

The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History is a 1978 book by Michael H. Hart. It is a ranking of the 100 people who most influenced human history.

Rank Name Influence
1 Muhammad (570632) The central human figure of Islam, regarded by Muslims as the messenger and last prophet of God. Active as a social reformer, diplomat, merchant, philosopher, orator, legislator, and military leader.


Isaac Newton (16431727) English physicist, mathematician, astronomer, natural philosopher, alchemist, and theologian. His law of universal gravitation and three laws of motion laid the groundwork for classical mechanics.

3 Jesus Christ (7–2 BC – AD 26–36) The central figure of Christianity, revered by Christians as the Son of God and the incarnation of God. Also regarded as a major prophet in the religion of Islam.

4 Gautama Buddha (563 BC483 BC) Spiritual teacher, prince and philosopher. Founder of Buddhism.
5 Confucius (551 BC479 BC) Chinese thinker and social philosopher, whose teachings and philosophy have deeply influenced Chinese, Korean, Japanese, and Vietnamese thought and life.
6 St. Paul (567) One of the most notable of early Christian missionaries.
7 Ts'ai Lun (50121) Widely regarded as the inventor of paper and the papermaking process.
8 Johannes Gutenberg (13981468) German printer who invented the mechanical printing press.

9 Christopher Columbus (14511506) Italian navigator, colonizer and explorer whose voyages led to general European awareness of the American continents.

10 Albert Einstein (18791955) German theoretical physicist, best known for his theory of relativity and specifically mass–energy equivalence, expressed by the equation E = mc2.

What mainly surprised readers was the first person on Hart's list.[citation needed] Hart decided to choose Muhammad over Jesus or Moses. Hart attributes this to the fact that Muhammad was "supremely successful" in both the religious and secular realms. He also writes that Muhammad's role in the development of Islam is far more influential than Jesus's collaboration in the development of Christianity. He attributes the development of Christianity to St. Paul, who played a pivotal role in the dissemination of Christianity.

In addition, Hart wrote a 'sequel' in 1999, entitled A View from the Year 3000, in which he writes from the perspective of a person from that year ranking the most influential people in history. Roughly half of those entries are fictitious people from 2000–

architect vs civil engineer

funny,but there's a point there...
engineer concern about the strength of the structure,not really concerned with the look of a structure, just as long as the structure is supportable.while architect just to beautify the structure, arkitek dpt nme bile bangunan cantek n engineers dpt nme bile bngunan runtuh,adilkah??


Ya Allah,
Jangan kau cabut rasa syukurku ini dari diriku Ya Allah,
Yang dapat membuatku buta, bebal, tuli dan mati.

don't get pregnant~

There was a group of familiar-looking people wearing white coats having breakfast in the canteen of Seberang Jaya Hospital. I went over to them with a big hello.

They immediately greeted me back.
"Oh hellooooo Huda!"
"What are you doing here?"
"Paediatrics, is it?"

One of my friend, a tall Chinese guy said "Huda, I got an advice for you"
"Oh yeah? What?"
"Don't ever ever got pregnant, please"

At first, I thought he was joking. But his face was dead serious. Suddenly it dawned on me.

"You guys are in O&G right? And you just watched a delivery, I guess"

The group nodded collectively.

I laughed "Oh my God, you are traumatised is it"

One of the girls replied animatedly "Yeah...actually the girls more relaxed laa. The guys yang lagi traumatised. You know we watched a delivery going on for one hour. Semua orang dah kerut-kerut muka. Bila baby tu kuar...semua orang legaaa...dengan jerit-jeritnya...horror tau"

"Padan laaa" I grinned at my friend who had actually prevented me from getting pregnant. He looked defensive.

"Ya laaa! After I seen that I also don't want to get anybody pregnant!"

I almost laughed out loud, but considered it to be too rude. After all, he WAS dead serious. And traumatised.

"Then how on earth are you going to have kids?" I asked.
"I dunno...." he shrugged helplessly.

"Okay laaa...then just think about your mum. How she gave birth to you" I said.

He buried his head in his hand.

"I know...I'm going to tell my mum again and again, thank you" he said.

My heart was immediately touched on that fine bright Friday morning.



salam semua,slpas mengharung exam,now i'm home,yiiiiha... bkl merindui sem nih,haish byk nye kenangan...tajuk post kali ni : lecturers kesayangan saye...i don't how to start but let's start with vector pnye lecturer

lecturer 1
name : mr pandian
subject : vector calculus
describe about him :lecturer yg sgt best,he got the x factor as a lecturer indeed..haha,ble die mengajar rse cm dgr org b'cerite, ayt2 yg die gne mmg power, x rase cm tgah blaja kire2,antara kata2 yg die dok sebut mse ngajar " this is the tragedy of vector calculus","if you can't find the answer,it's ok,coz i'm going to give you zero", lagi " if you can't understand now,it's ok,go back,spend your whole day to think bout it...tu sbb kami smangat nk dtg klas die..nk dgr die b'cerite...

lecturer 2
name: dr.nordin
subject :solid and fluid mecs
describe about him: mungkin rmi yg x stuju die ni lec yg best, tpi bgi ak die lectrr pling sempoi pnah ak jmppe,lectrr yg sgt sporting,bgi soklan fnl sebijik2 dlm test,bile die ngaja rse cm tgok pakcik2 kt kg bgi ceramah,haha..bile ckp psl die,t'igt sebaris ayt yg die dok sebut slalu ble student tnye soklan,"ini pon awk x tau,cm ne blh msuk utp ni"..adoi...tpi bile dh bese dgr,x rse pape fact itulh p'kataan yg ktorg dok rindu lps die x ngaja kami lgi,majuk nk g usm n jadi dato' sbb ad student bgi mrkh 1 dlm evaluation..haish,spelh org tu,tobat lh cpt2...ckp psl dr.nordin t'igt satu kisah ni,mse ade rep class,ak x dtg,die cek nme satu2,bile tibe giliran ak,die tnye,"ni apsal saadah ni x dtg,sblom2 ni full je"...n 2 hari lpas tu ak g pjabat die nk hntr esainmn, n mende first yg kuar dri mulut die "owh,kamu ke saadah yg ponteng kls sy haritu"adoi..mmg kne sbijik,igtkn die dh lpe...haish..

lecturer 3
name : dr askury
subject : geology
describe about him : sgt hepi go lucky pnye lecturer, body language ngn expression mke die mse ngaja,membantutkn hasrat kami utk tido,lgi satu die sgt ske ltak gmba pelik2 n lawak dlm slide, mayb slh satu cre die nk elkkn student ngantok...x rase cm ade gap antra pljr ngn lectrr,ni m'buatkn ak makin ske pd geology..


lecturer 4
name : mr.balbir
subject : physic
describe about him:nk msukkan jgak dlm list ni walaupon die ngaja mse foundtn 2nd,first tyme ak jatuh hati dgn physic sbb die,bkn sbb die comel,tpi care die ngaja sgt simple,n sgt mudah difahami,cmenye he's very the tegas psl disiplin,klu blaja ngn die,x leh ad "late comer",even lmbat bpe mnit je..tpi yg bestnye die ske bgi motivasi kt kami, esp when exam just around d corner, ad skali tu die nasihat kami to pray even before exam,klu u pray aftr exm, x de gnenye,exam pn dh lpas,haish...a non-muslim lectrr pon tau konsep b'doa..

lecturer 5
name :mr kalaikumar
subject : eng drawing n solid mec
describe about him : hmm..cane nk describe ye,indian lectrr yg sgt memahami malay culture,cara mengajar yg sgt laju,tpi yg bestnye klu kami x phm die akn ulang byk2 kali, agk tegas,klu lmbat kne knci pintu,tpi ntah..still ske the way die mengaja,ske describe thing dgn melukis,even dlm kls solid mec,lgi satu die ni ske travel kot,dlm pjabat die pnuh ngn gamba2 kt oversea,n dgr2 die nk kawen x lme lgi,hu...sedey2,moge2 bahagia disamping yg t'syg...


lecturer 6
name: dr.nasiman
subject : geology
describe about him : satu2 nye lecturer yg x prnh b'masam muke,smiling all the time,even in the hard situation...mse tragedi kt bkit kluang,die sgt tenang n tabah selesaikn mslh,dlm hatinya hanye than yg tahu, punya hati yg sgt suci,sensitif mungkin...ade skali tu dlm kls,tyme tu die ngaja psl the effect of the earthquake,psl kesan2 gempa bumi yg menyebabkn kematian,die nangis on the spot...esp mse die cte tntg sorg ibu yg meniggal tgh peluk n breast feeding anak die....huhu..

rmi lagi snanye lecturer2 yg best,dr.nasir matori,pn.husna,mr.ibrahima n rmi lgi,tpi dh x larat nk tlis,stakat ni sje post kali ni..wassalam

Selamat Hari Ibu

Ketika Cinta Bertasbih d movie~


Ketika Cinta Bertasbih berfokus pada perjalanan tokoh Azzam (M. Cholidi Asadil Alam), seorang mahasiswa Indonesia yang menuntut ilmu di Universitas Al Azhar Kairo-Mesir. Kuliahnya tertunda selama 9 tahun setelah ayahnya meninggal dunia, sehingga demi menghidupi dirinya dan keluarganya di Solo Azzam berdagang bakso dan tempe di Kairo-Mesir. Namun dari pekerjaannya itulah, ia menjadi terkenal di kalangan KBRI di Kairo, dan mempertemukannya dengan Eliana (Alice Norin), gadis cantik-modern, putri Dubes RI di Mesir.

Perjalanan hidup dan cinta Azzam yang berliku tidak sekedar memberikan pencerahan jiwa namun mengajak penonton untuk lebih mendalami rahasia Illahi dan memaknai cinta. Kehadiran Anna (Oki Setiana), seorang wanita Islami yang menggoda hati Azzam menjadi unsur yang mengikat keduanya dalam misteri cinta yang dikemas dalam sudut pandang yang sangat berbeda dari film-film drama romantis pada umumnya. Peran adiknya bernama Husna (Meyda Sefira), serta Furqan (Andi Arsyil)-teman kuliahnya yang juga berasal dari Indonesia dan terinfeksi AIDS merangkum perjalanan hidup Azzam menjadi sebuah cerita yang sangat bernilai.

Sekalipun cinta telah kuuraikan dan ku jelaskan panjang lebar. Namun jika cinta kudatangi aku jadi malu pada keteranganku sendiri… Meskipun lidahku telah mampu menguraikan, namun tanpa lidah cinta ternyata lebih terang. Sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya… Kata-kata pecah berkeping-keping begitu sampai kepada cinta… Cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan tercinta…

al-fatihah bwt sahabat..

i dont know how to put the words right..
so i just copy pasted the cerite from my coursemate....

jam 5.40 ptg,

aku n nisa otw ke pantai.dlm pjalanan tuh,dari jauh kami nmpak bob n nasrul lari ke arah kami.bob tanye,'mane blik dr nasiman?',kami due2 xtau mane.bob pon bgtau yang amir dak matriks hilang kat pantai.aku n nisa terus lari ke pantai,aku nampak fikri lari2 xtentu arah.aku tanye die amir maner?die jwb azamir bin mokhtar,den ak tnye lagi,'die pandai brenang tak?',fikri jwb 'tak'.pastuh aku da byg mcm2,cube la tak pk bnde negatif.aku n nisa xtau nak tergamam.tak caye pon ade.ak nampk la dak2 lelaki yg mandi ade kat tepi pantai dgn muke down.zubir n fikri (lg satu) cam terbaring,baru lepas diselamatkan.aku xtau nak buat ape,rase sangat takut,sangat terkejut,nak nangis pon blurr jek,aku dduk tepi tuh bdoa moga2 amir djumpai.risau sangat2,den terbayang muke die.aku teringat muke die,kteorg baru je start cakap,tegor2,baru jek amek gmbr die ngn kwn2 die b4 tuh.sume nye baru,tibe2 sumer neh berlaku.

then aku prasan,dak2 pompuan yg len xtau lagi,sebb rmai yg tido malas nak kuar.aku cepat2 kol kell(antara yg rapat ngn arwah) tapi aku kol ecah,sebilik ngan kell gtau diorang.kjap je pastuh,kell datang lari2 smbil nangis.aku xtau nak wtpe,aku peluk die suh sabar but aku pon nangis skali.Ya Allah,knapelah besar sangat dugaan neh.huhu.kami bru jek bgembira,sangat gembira,tbe2 jek benda neh berlaku.

da sejam lebey,
ade byg bahu.tapi pegi cari,xjmpe jugak.polis da lame smpai,n dak2 yg mndi skali da bwk pegi hospital.Alhamdullilah sume selamat,kecuali fikri kena tahan bwk pegi hospital pakar sbb ade muntah darah.huuu fikri yg bersama arwah smase mereka bdua nak ke darat smule,tapi tbe2 air jd dalam dan mereka lemas.aku da hilang harapan,bdoa smoge jasad arwah ditemui sbb hari da nak gelap,dari jauh nampak kilat.nsib baek tak ujan,usaha mncari diteruskan oleh polis dan jpa.semua org dimnta pulang untuk smyg hajat smoga jasad arwah cepat ditemui.benar kate abg adi,dari kte duduk perhati tggu tepi pantai,baek kte smyg hajat rmai2 mntak tlg Allah supaya arwah djmpai.

jam 8 lebey mlm kejadian,
kami semua dimnta berkumpul di tempat makan untuk dinner dan juge sdikit briefing.abg adi beritahu kami yg trip kami berhenti disitu.kami akan pulang esok nye kcuali mereka yg mahu stay.n still there was no sign of amir's body.kmudian,smayang hajat diteruskan.mlm tuh,aku terpikir ape aku boleh buat untuk tolong amir if i was there....cant sleep,dengar bunyi pajero kuar masuk lalu resort.huhhhh.macam mimpi ngeri.

8 pagi,
kami semua di panggil untuk breakfast.abg adi pesan,do not say anything bout azamir bcos his fmily is here.and also,i heard that his father collpsed as they arrived.i cud see his family from far sitting at the pavement.En. mokhtar seems like losing his mind,walking around while his wife accmpany him patiently.Oh God besar nye dugaan neh buat mereka.amir's body still missing in the sea.n nothing we could do other than praying n waiting.abg adi,asked for the names who wants to stay,bcos by the afternon two buses will leave the place going back to utp.then,we all just waited there not knowing wat to do.

bout 10.30 a.m,
azamir's body was found.we all ran to the place and saw the body.everybody started to cry,his sister was crying so hard,saying to her mother,'mak,tgk ni abg mandi laut.....'.and his father was collapsed and keep saying,'ya Allah,anak aku seorang yang baik,aku redha' lots of one can stop crying,it was the saddest moment ever.the body was then sent to hospital for post mortem and will be send straight to his house in taiping.

just yesterday,
he was alive,all happy,laughing,taking picture and having fun together.but,God loves him more,so he was taken away from us and we have to accept it wheter we like it or not and our life must go on.however,he will always be in our heart,mohd azamir bin mokhtar will never be,i can feel how close we are to death,maybe tomorow our turn,and we will never be ready to face it.but we have to face it and cant never run away....

semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama golongan org yang beriman.aminnn~
kullu nafsin zaaiqatul maut
yasin [82-83]

A Beautifull song for Gaza

WE WILL NOT GO DOWN (Song for Gaza)
(Composed by Michael Heart)
Copyright 2009

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they’re dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who’s wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

we_will_not_go_down.mp3 - click here to download

siapa sih kamu??

“….I want you to know that today I’ll be speaking from my heart and as a true friend of Israel.”

“Those who threaten Israel threaten us… I will bring to the White House an unshakable commitment to Israel’s security.”

“I will insure that Israel can defend itself from any threat from Gaza to Tehran. Defense cooperation, defense cooperation between the United States and Israel is a model of success and it must be deepened.”

“We should work - we should work with Israel, increasing scientific collaboration and join research and development. The surest way to increase our leverage in the long-term is to stop bankrolling the Iranian regime.”

My father was from Kenya, and a lot of people in his village were Muslim. He didn't practice Islam. Truth is he wasn't very religious. He met my mother. My mother was a Christian from Kansas, and they married and then divorced. I was raised by my mother. So, I've always been a Christian. The only connection I've had to Islam is that my grandfather on my father's side came from that country. But I've never practiced Islam. … For a while, I lived in Indonesia because my mother was teaching there. And that's a Muslim country. And I went to school. But I didn't practice. But what I do think it does is it gives me insight into how these folks think, and part of how I think we can create a better relationship with the Middle East and that would help make us safer is if we can understand how they think about issues.

These statements raise two questions: What is Obama's true connection to Islam and what implications might this have for an Obama presidency?

Amanat As-Syahid Syeikh Ahmad Yassin

Amanat As-Syahid Syeikh Ahmad Yassin

Syeikh Ahmad Yasin yang begitu kecewa dan sedih dengan sikap bangsa arab telah berkata :

“ tidakkah kamu semua lihat wahai bangsa arab, sudah sampai ke tahap mana keadaan ini?

Sesungguhnya aku, seorang tua yang lemah, tidak mampu memegang pena dan menyandang senjata dengan tanganku yang sudah mati ( lumpuh). Aku bukan seorang penceramah yang lantang yang mampu menggegarkan semua tempat dengan suaraku ( yang perlahan ini ) .

Aku tidak mampu untuk ke mana-mana tempat bagi memenuhi hajatku kecuali jika mereka meggerakkan ( kerusi roda ) ku. Aku yang sudah beruban putih dan berada di penghujung usia, aku yang diserang pelbagai panyakit dan ditimpa bermacam-macam penderitaan .

Adakah segala macam penyakit dan kecacatan yang menimpa diriku turut menimpa bangsa arab sehingga menjadikan mereka begitu lemah. Adakah kalian semua begitu wahai bangsa arab , kalian diam membisu dan lemah , atau adakah kalian semua telah mati binasa.

Adakah hati kalian tidak bergelora melihat kekejaman yang berlaku terhadapa kami sehingga tiada satu golongan pun yang bangkit menyatakan kemarahan kerana Allah… tiada satu pun kumpulan ( daripada kalangan kalian ) yang bangkit menentang musuh-musuh allah yang telah mengisytiharkan perang antarabangsa keatas kami dan menukarkan kami dari golongan mulia kepada golongan yangn dianiaya dan dizalimi oleh pembunuh dan penjenayah serta pengganas… tidak adakah yang mahu bangkit menentang musuh-musuh yang telah berjanji setia untuk menghancurkan dan menghukum kami.

Tidak malukah umat ini terhadap dirinya yang dihina sedangkan padanya ada kemulian. Tidak malukah Negara-negara umat Islam membiarkan penjenayah zionis dan sekutu antarabangsanya tanpa memandang kami dengan pandangan yang mampu mengesat air mata kami dan meringkan bebanan kami.

Adakah pertubuhan-pertubuhan umat ini, pasukan tenteranya, parti-partinya, badan-badannya dan tokok-tokohnya tidak mahu marah kerana Allah dengan kemarahan sebenarnya lalu mereka keluar beramai-ramai sambil melaungkan:

“ ya Allah, perkuatkanlah saudara-saudara kami yang sedang dipatah-patahkan tulang-temulang mereka, kasihanilah saudara-saudara kami yang lemah ditindas dan bantulah hamba-hambamu yang beriman!”

Adakah kalian tidak memiliki kekuatan berdoa untuk kami? Seketika nanti kalian akan mendengar tentang peperangan besar keatas kami dan ketika itu kami akan terus berdiri dengan tertulis didahi kami bahawa kami akan mati berdiri dan berdepan dengan musuh, bukan mati dengan keadaan melarikan diri. Akan mati bersama-sama kami anak-anak kami , wanita-wanita, orang-orang tua dan pemuda-pemuda.

Kami jadikan di kalangan mereka sebagai kayu bakaran buat umat yang diam dalam kebodohan! Janganlah kalian menanti hingga kami menyerah atau mengangkat bendera putih, kerana ketahuilah bahawa kami tetap akan mati walaupun kami berbuat demikian ( menyerah ). biarkan kami mati dalam kemuliaan sebagai mujahidin dan syuhada`.

Jika kalian mahu, marilah bersama-sama kami sedaya mungkin. Tugas membela kami terpikul dibahu kalian . kalian juga sepatutnya menyaksikan kematian kami dan menghulurkan simpati. Sesungguhnya Allah akan menghukum sesiapa sahaja yang lalai daripada menunaikan kewajipan yang diamanahkan.

Kami juga berharap kepada kalian supaya jangan menjadi musuh yang menambah penderitaan kami. Demi allah , jangan menjadi musuh kepada kami wahai pemimpin-pemimpin umat ini, wahai bangsa umat ini.”

“ Ya Allah kami mengadu kepadaMu … kami mengadu kepadaMu… kami mengadu kepadaMu… kami mengadu kepadaMu lemahnya kami dan kurangnya helah kami. Demikianlah kami dihadapan manusia. Engkaulah Tuhan kepada ornag-orang yang lemah dan Engkaulah Tuhan kami. Kepada siapa Enkau tinggalkan kami. Adakah kepada orang yang jauh yang akan meyerbu kami. Atau kepada musuh yang berkuasa ke atas kami?

Ya Allah, kami mengadu kepadaMu darah-darah yang tertumpah, maruah yang ternoda, kehormatan yang diperkosa , kanak-kanak yang diyatimkan , wanita-wanita yang dijandakan , ibu-ibu yang kehilangan anak, rumah-rumah yang diruntuhkan , tanaman-tanaman yang dirosakkan.

Ya Allah, kami mengadu kepadaMu berseleraknya kesatuan ( umat ) kami, berpecahnya perpaduan kami , berbagai-bagainya haluan kami, terbelakangnya kami.

Kami mengadu kepadaMu betapa lemahnya kaum kami , betapa tidak bermayanya umat di sekeliling kami dan betapa berjayanya musuh-musuh kami… “


-Dengarkan sajak rintihan anak2 palestin-


JOHOR BAHRU 11 Jan. - Umat Islam wajib memboikot barangan Amerika Syarikat (AS) dan Yahudi sebagai usaha membantu perjuangan rakyat Palestin yang dibunuh oleh tentera Israel.
Penasihat Majlis Agama Islam Johor, Datuk Nooh Gadot (gambar) berkata, tindakan itu juga merangkumi usaha mengelakkan diri daripada melancong atau melabur di negara tersebut.
"Hukum memboikot barang AS kini jatuh wajib dan jika ada sesiapa yang tidak mahu memboikot maka hukum menyokong AS dan Israel ialah lawan bagi wajib iaitu haram," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Beliau menegaskan, hukum wajib itu tepat kerana adalah jelas AS dan Israel kini terus degil, sombong, takbur, bongkak, tidak berperikemanusiaan, musuh agama dan membunuh manusia tidak berdosa termasuk kanak-kanak, wanita dan warga tua di Gaza.
"Usaha ini juga perlu berterusan dan jangan hangat-hangat tahi ayam," katanya.
Nooh berkata, negara-negara Islam dicadangkan mengelak daripada menghantar pelajarnya ke AS dan mencari negara alternatif yang menawarkan kepakaran yang sama.
"Kalau negara lain sudah tiada kepakaran dalam bidang tertentu baru kita hantar ke AS kerana melalui pelaburan pendidikan, penginapan dan sebagainya, AS mengaut keuntungan besar," katanya.
Selain itu menurutnya, masyarakat Islam perlu mengelak daripada melancong ke AS sebaliknya memilih destinasi menarik lain khususnya ke negara-negara Islam.
"Selain itu sudah sampai masanya, negara-negara Islam melalui Pertubuhan Persidangan Islam (OIC) mewujudkan pasukan tentera sendiri seperti yang dimiliki negara-negara Eropah dalam Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara (NATO)," katanya.
Nooh berkata, langkah itu penting untuk memastikan keselamatan dan pertahanan umat Islam agar tidak dikotak-katikkan oleh musuh Islam.
Selain itu, menurutnya, peranan masyarakat Islam dunia khususnya dari kalangan negara kaya ialah menaja pendidikan rakyat Palestin yang berpotensi di universiti tempatan."Ini kerana aspek pendidikan amat penting dan para pelajar Palestin akan menjadi modal insan penting untuk membantu pembangunan dunia Islam pada masa depan," jelasnya.